Fran​çais 

KETRON BENELUX NIEUWS 2024

Eens Ketron... Altijd Ketron...
Beste prijs en service bij uw muziekhandelaar!

NIEUW: EVM KETRON MODULE

evm module ketron evm module ketrn

Ketron EVM in een notendop
Ketron EVM, het vlaggenschipmodel van de alom geprezen Ketron EVENT is nu volledig opgenomen in deze opmerkelijk compacte module, met dezelfde geluiden, dezelfde echte stijlen en alle andere functies van het keyboard.

Misschien is er nog nooit een ander arranger-product gemaakt met zo'n concentratie aan muzikale mogelijkheden.

En bovendien
De Ketron EVM past zich gemakkelijk aan verschillende vormen van gebruik aan omdat het volledig Midi-compatibel is. Het is ongetwijfeld de perfecte keuze voor jou.

Als je een compact, gemakkelijk mee te nemen apparaat overweegt dat je arrangeurskeyboard kan vervangen in een live concertsituatie, tijdens vliegreizen of tijdens studio-opnamesessies.

Ontwerp van de nieuwe Ketron EVM
Ketron EVM is ontworpen om gemakkelijk toegang te bieden tot de meest geavanceerde stijlarchitectuur ooit ontwikkeld op een arranger module. Hij wordt geleverd met meer dan 500 stijlen, verdeeld in Real Styles, Live Styles en MIDI Styles.

De indrukwekkend authentieke Real Styles vallen op dankzij playbacks in volledig audioformaat.

Handmatige ondersectie
Ketron EVM beschikt over een uitgebreide manuele ondersectie, met drie onafhankelijke delen en Mono/Poly modi.
Je kunt de nieuwe Advanced Style Edit gebruiken om nieuwe stijlen te programmeren en alle aangepaste instellingen in het gebruikersgeheugen op te slaan.

De Ketron EVM drumkit
De ritmesectie bevat meer dan 580 Real Drums en volledige drumpatronen met Intro, Ending, 4 Variaties, Fill en Break, die een breed scala aan muzikale genres bestrijken.
In tegenstelling tot andere muziekinstrumenten, waar ritmesequenties meestal korte loops zijn die via MIDI worden aangestuurd, bevat de Ketron EVM echte studio-opnames door professionele drummers die beschikbaar zijn in acht maten of meer, zonder knippen of bewerken.

Gladde, natuurlijke resultaten met Ketron EVM
Het resultaat is ongelooflijk vloeiend en natuurlijk. Ketron EVM biedt Real Drum track EQ, evenals de Drum Lock modus, die het ritmepatroon tijdens het afspelen herhaalt.

Daarnaast zijn er 94 nieuwe stereodrumkits: met Drum Mixer en Remap kun je individuele percussiegeluiden opnieuw toewijzen en opslaan in een van de 32 beschikbare gebruikersdrumsleuven.

De Groove-sectie
De Groove-sectie is uitzonderlijk, met meer dan 700 percussieve sequenties, drie onafhankelijke Groove parts die House, Hip Hop en Latin loops aansturen, en een verbazingwekkende variëteit aan Afro-Cubaanse, Braziliaanse en Latin percussie-instrumenten, waaronder Conga, Shaker, Maracas, Cowbell, Cajon, Tamboerijn en nog veel meer.

Ketron EVM bas
De Ketron EVM bassectie beschikt over een prachtige bibliotheek van 256 Real Bass: baslijnen opgenomen in de studio door echte bassisten in verschillende toonsoorten en perfect gesynchroniseerd met het ritme van de stijl. Het is onmogelijk om niet meegesleept te worden door de energie van deze baslijnen, van traditionele ballads tot soulritmes en discofunk.

De kleur van het geluid, de verschillende correcte posities van de toetsen op de hals en alle natuurlijke trillingen van de uitvoerder geven je het gevoel alsof je met een echte bassist naast je speelt!

Akkoordwisselingen
Real Bass past zich op natuurlijke wijze aan akkoordwisselingen aan, alsof het een normale MIDI-bas is, zelfs als je in de To Lowest-modus speelt met de bas ondersteboven op de laagste noot!

Het is gemakkelijk om te schakelen tussen MIDI- en Audio-bas in realtime (Twin Bass), om de stem van de Real Bass te veranderen met behulp van een parametrische EQ, of om de huidige set te vergrendelen met behulp van de Lock Bass-modus.

De reeks functies van de Ketron EVM
De reeks functies die beschikbaar zijn voor de bas, zoals Manual, To Lowest, To Root en Bassist, zijn bijzonder verfijnd: deze laatste herkent bijvoorbeeld het akkoord door de gespeelde noten op zowel de rechterhandpartij als de Manual bas te combineren.

Akkoorden
Real Chord is de meest geavanceerde en vermakelijke functie van de Ketron EVM. De Real Chord heeft een speciale EFX insert met Chorus, Eq, Overdrive, Phaser, Wah en andere effecten.
Je kunt meerdere gitaartracks of andere instrumenten in realtime aansturen: alles kan in meerdere toonsoorten gespeeld worden, inclusief alle akkoorden in de toonladder.

Meer dan 300 akkoorden
Meer dan 300 echte akkoorden, inclusief instrumenten als sax, harmonica, viool, trompet, enz., allemaal perfect gesynchroniseerd met MIDI in de arranger-architectuur.

Het Real-akkoordenpatroon
Het Real Chord-patroon kan worden vergrendeld met de Lock Chord-functie om een ostinato te creëren dat uniek is voor het Disco Funk-genre. Luister gewoon naar één van EVM's Unplugged stijlen en bereid je voor om versteld te staan van het authentieke geluid van een eenvoudige akoestische gitaar.

Ketron EVM beschikt ook over een uitgebreide bibliotheek met Live Guitars (slice-gebaseerde gitaarloops die worden aangestuurd via MIDI), Long Chords en vijf MIDI-akkoorden die tegelijkertijd en met verschillende stemmen en volumes kunnen worden gespeeld. Multichord-sectie, met pianobegeleidingen, strijkers en andere orkestpartijen die voor bepaalde toetsen zijn geprogrammeerd.

Modellering
Het krachtige modelleringssysteem voor audiostijlen is ontworpen om een enorme verscheidenheid aan muzikale oplossingen te bieden, met de mogelijkheid om zowel Real Drum-, Real Bass- en Real Chord-audiotracks als orkestrale tracks te beheren.

MIDI-tracks die je aan het arrangement wilt toevoegen. Navigatie is eenvoudig en u kunt in enkele seconden nieuwe ritmische of harmonische patronen creëren. Ketron EVM is ook uitbreidbaar: je kunt het aanpassen door geluiden en stijlen toe te voegen, evenals audio-opnames van ritme, bas en akkoorden.

Ketron EVM geluid
De Ketron EVM biedt eersteklas geluidskwaliteit en eersteklas voices, omdat we de beste professionele arrangeur in zijn klasse willen aanbieden.
10 banken met geluiden worden geleverd met een gloednieuwe akoestische vleugel, een serie elektrische piano's met meerdere lagen, een ongelooflijke volledig vernieuwde serie Pad-, Synth-, Bas- en Etnische stemmen.

2 Voice secties op de Ketron EVM
Het instrument heeft 2 Voice secties, elk in staat om tot 3 gelijktijdige stemmen te verwerken met 2 aparte EFX inserts.
De Real Solos zijn solo-instrumenten zoals trompet, viool, saxofoon, fluit, hobo, enz. met karakteristieke geluiden, verfijnde controle over Aftertouch, Round Robin, articulatie en natuurlijk verval van samples, allemaal om het authentieke gevoel van echte muzikanten te bieden.

De orgelsectie
De Organ-sectie is ontworpen met bijzondere aandacht voor detail: een rijke selectie originele elektrische orgelgeluiden die kunnen worden gemixt met de digitale Drawbars, waarbij de hoogwaardige texturen van de eerste worden gecombineerd met het echte orgelgeluid van de laatste (Twin Organ).

Naast het uitzonderlijke interne voice-editing systeem beschikt de EVM ook over een nieuwe 2,5 GB gebruikerssampler: je kunt nieuwe fabrieksgeluidsbanken (SBK's) downloaden naar het niet-vluchtige Flash-geheugen of nieuwe eigen geluiden creëren op maximaal 4 stereolagen.

Micro
Ketron EVM heeft een microfoonmenu met 2 ingangen (Micro 1 en Micro 2) met relatieve versterkingsregelaars en nieuwe speciale effecten, evenals een individuele audio-uitgang voor Micro 1.
De Voicetron-sectie is opnieuw ontworpen met nieuwe harmonie-effecten en talloze parametrische regelaars voor nauwkeurige geluidsaanpassing.

Speler
De twee ingebouwde mediaspelers kunnen een groot aantal formaten afspelen: MIDI, MP3, WAV, TXT, PDF, MP4 en nog veel meer. Ze zijn uitgerust met alle klassieke karaokefuncties zoals tekstweergave op een extern scherm, Lead Mute, Crossfade, Search en Fade Out.
Gebruik markers om verschillende posities in nummers te bereiken, zoals het begin van een nieuw couplet of het einde van het refrein.

Jukebox
De nieuwe JukeBox biedt snelle toegang tot verschillende muziekselecties, zodat artiesten eenvoudig de workflow van hun optreden kunnen regelen.
Stem speelt tot vijf audiotracks tegelijk af in perfecte synchronisatie.

Mute- en volumefuncties
Elke audiotrack heeft functies voor dempen en volumeregeling, en het is ook mogelijk om de toonhoogte en het tempo te wijzigen zonder de toonhoogte van het ritme te veranderen.
Het is ook mogelijk om een of meer tracks uit te sluiten van afspelen, zoals Piano of Bass, voor het geval je ze live wilt spelen.

Minus Eén
Een typische toepassing voor Stem is het afspelen van achtergrondtracks met of zonder zang (Minus One), een bijzonder nuttige toepassing voor zangers en gitaristen bij live optredens, maar ook voor solisten op rietinstrumenten zoals saxofoon of trompet.
De accordeonist
Aangestuurd door een MIDI-accordeon wordt de Ketron EVM het middelpunt van de show. Dankzij de klassieke modus kan de accordeonist verschillende klanken selecteren voor de rechter- en linkerhand.
Deze combinaties kunnen worden opgeslagen als registraties en op elk moment tijdens het optreden worden opgeroepen. De jazz-accordeonist kan ook veel voordeel halen uit de interne drumstijlen.

Ketron EVM aansluitmogelijkheden
Aansluitingen voor audio, video, bestandsbeheer en afstandsbediening. De HDMI-poort maakt het niet alleen mogelijk om songteksten weer te geven op een extern scherm via VNC (Virtueel Netwerk), maar maakt het ook mogelijk om de EVM in al zijn functies te besturen, waarbij alle bedieningselementen van het instrument op het scherm worden weergegeven.
Je kunt een muis of touchscreen aansluiten op een van de beschikbare USB-poorten voor intuïtief gebruik. Voor degenen die het instrument liever wat behendiger gebruiken, is het mogelijk om de afstandsbediening te activeren.

Alle functies, waarbij alle commando's van het instrument op het scherm worden weergegeven.
Installeer je favoriete VNC-client op een tablet of PC en maak op afstand verbinding met de Ketron EVM.
De verbinding kan worden gemaakt in twee verschillende configuraties: via het Wi-Fi-netwerk of via een latentievrije Ethernet-netwerkkabel.

Flexibiliteit
Dit biedt maximale flexibiliteit in alle situaties, de ethernetkabel kan direct op het instrument worden aangesloten (bijvoorbeeld in het geval van een live optreden) of op een router als je de EVM wilt integreren in je thuis- of studiolan.
De Ketron EVM heeft een microfooningang met fantoomvoeding (48V) en een tweede ingang voor microfoon, lijn of hoge impedantie regeling.

Instrument audiobron
Tot slot ondersteunt de Multibass aangepaste basprogressies voor verschillende akkoorden. van elke audiobron naar het instrument, of het nu een microfoon, gitaar, smartphone of tablet is.

Bluetooth maakt audiostreaming mogelijk vanaf externe apparaten zoals smartphones en tablets, waardoor de mogelijkheden voor het afspelen van muziek of achtergrondtracks worden uitgebreid.

KETRON EVENT werd  in de  BENELUX bij een aantal muziekwinkels 
gepresenteerd door Sandro, de Italiaanse fabrikant van Ketron.

KETRON EVENT CHROM

De Ketron Event Chrom is het neusje van de zalm voor knoporgel (buttonboard)  muziekliefhebbers. Deze bezit dezelfde karakteristieken als  het Event keyboard.

ketron event chrom

KETRON EV​ENT bestaat ook in module Event X. Verkrijgbaar bij uw muziekhandelaar !

Ketron Event bestaat in 2 versies: 76 toetsen of 61 toetsen.

ketron event 76 toetsen

KETRON
BENE​LUX

ketron event 61 toetsen

KETRO N EVENT X

ketron module event x ketron module event x ketron module event x

KETRON LOUNGE

ketron benelux lounge